Home » » 10 δίσκοι που προσμένουμε μέσα στο 2016

10 δίσκοι που προσμένουμε μέσα στο 2016

http://rockoverdose.gr/wp-content/uploads/2016/07/avenged.jpg«Υπομονή μεγίστη αρετή», αλλά σε υπερβολικό βαθμό είναι ανυπόφορη. Από τους Metallica έως και τους Rammstein, ιδού οι 10 δίσκοι των οποίων την κυκλοφορία ακόμα προσμένουμε γι’ αυτή τη χρονιά.

metallica-2016-band-1024x576
Metallica
Και ξεκινάμε με μια από τις πιο πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες. Με το χρόνο να περνάει και να κοντεύουν οκτώ ολόκληρα χρόνια απ’ την κυκλοφορία του “Death Magnetic”, είναι πολλοί αυτοί που, είτε είναι οπαδοί τους είτε όχι, ανυπομονούν να ακούσουν τη νέα δουλειά του συγκροτήματος. Από τον Ιανουάριο κιόλας πληροφορηθήκαμε ότι «πολύ πιθανώς» ο δίσκος θα τεθεί σε κυκλοφορία μέσα στο 2016. Γνωρίζουμε ότι γίνεται δουλειά στα στούντιο, με παραγωγό τον Greg Fidelman, ότι ο Rob Trujillo κάνει δεύτερη φωνή και γνωρίζουμε ότι το νέο υλικό κινείται στο ίδιο μήκος με του “Death Magnetic”. Το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι ακριβώς πότε θα το ακούσουμε. Πφ…


Avenged Sevenfold
Με την επίπονη αντικατάσταση του αινιγματικού αλλά και χαρισματικού τους drummer Jimmy “The Rev” Sullivan, το συγκρότημα από την Orange County αξίζει λίγη παραπάνω υπομονή από πλευράς των οπαδών του για τον διάδοχο του “Hail To The King”. Ωστόσο, με τη νέα προσθήκη στο συγκρότημα, τον Brooks Wackerman, να μιλάει για υλικό που ήδη βρίσκεται σε επεξεργασία στα τέλη του 2015, ελπίζαμε να είχαμε ήδη περισσότερα νέα από το συγκρότημα από ένα απλό δείγμα που ανάρτησαν τον Απρίλιο. Αν υπάρχουν περισσότερα demo, τότε μένει να ελπίζουμε σε μια κυκλοφορία μέσα στη χρονιά.

Marmozets
Έχοντας κυκλοφορήσει ένα από τα καλύτερα Βρετανικά ντεμπούτα του 21ου αιώνα το 2014, είμαστε ακόμα σε αναμονή για ένα δείγμα του νέου υλικού που θ’ ακολουθήσει το “The Weird And Wonderful”… Πρόσφατα, το συγκρότημα διέθεσε ένα κομμάτι 47 δευτερολέπτων ήρεμης μουσικής σε πιάνο, το οποίο συνοδευόταν από το μήνυμα «Σύντομα Ενημερώσεις». Ήταν μέρος του καινούργιου υλικού; Ποιος ξέρει τάχα, αφού το ίδιο το συγκρότημα κρατά σιγή ιχθύος. Με πολλά Βρετανικά συγκροτήματα να κυκλοφορούν πολύ αξιόλογες δουλειές, ας ελπίσουμε οι Marmozets να επισπεύσουν και τη δική τους.

of mice & men
Of Mice & Men
Άλλο ένα συγκρότημα με ελαφρυντικά σχετικά με την αργοπορία κυκλοφορίας της νέας τους δουλειάς, καθώς ο Austin Carlisle αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας τον τελευταίο χρόνο. Παρόλα αυτά, ο διάδοχος του “Restoring Force” έχει ήδη ανακοινωθεί, με το “Cold World” να κυκλοφορεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Το συγκρότημα έχει ήδη ανακοινώσει μια περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για την προώθηση του νέου δίσκου και μπορείτε ν’ ακούσετε το νέο τους τραγούδι, με τίτλο “Pain”. Καλωσορίσατε ξανά!


Meshuggah
Ένα συγκρότημα από το οποίο εγγυημένα θα ακούσουμε νέο υλικό μέσα στο 2016 είναι οι Σουηδοί tech-metal Meshuggah. Έχοντας ήδη ανακοινώσει περιοδεία σε όλη την Ευρώπη για το Νοέμβριο, σίγουρα με σκοπό την προώθηση του νέου δίσκου, καθώς και με την ανάρτηση ενός teaser διάρκειας 17 δευτερολέπτων στη σελίδα τους στο Facebook, φαίνεται ότι η κυκλοφορία του διαδόχου του “Koloss” πλησιάζει. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία κυκλοφορίας, ελπίζουμε να είναι το συντομότερο δυνατόν.

Korn
Μετά από μια μοναδική εμφάνιση στο Download φέτος, όλα είναι πλέον στην κατάλληλη τροχιά για την επιστροφή των Korn με νέο υλικό το 2016. Το πότε ακριβώς θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον νέο, δωδέκατο δίσκο των νονών της nu metal δεν είναι ξεκάθαρο. Ο κιθαρίστας Brian “Head” Welch τον έχει χαρακτηρίσει ως «την πιο έντονη μουσική που συνέθεσαν οι Korn εδώ κι αρκετό καιρό» και «επιστροφή στα βασικά», κάτι που είναι καλό κι ελπιδοφόρο… Ωστόσο, θα θέλαμε να το διαπιστώσουμε με τα ίδια μας τ’ αυτιά.

Neurosis
Το 2016 είναι η 30η επέτειος από την κυκλοφορία του πρώτου τους demo – γεγονός το οποίο το συγκρότημα γιόρτασε με δύο συναυλίες στο Roadburn Festival, που περιλάμβαναν τραγούδια απ’ όλη την καριέρα τους. Γι’ αυτό φαίνεται αρμόζον να κυκλοφορήσουν φέτος τον πολυαναμενόμενο επόμενο τους δίσκο, επακόλουθο του “Honor Found” (2012). Ο frontman Scott Kelly αποκάλυψε πρόσφατα ότι το “Fires Within Fires” μέσω της δικής τους δισκογραφικής, της Neurot Recordings, στις 23 Σεπτεμβρίου. Αναμένουμε ο ήχος να είναι απόλυτα εκρηκτικός, όπως πάντα άλλωστε.

Every Time I Die
Δεν πάνε δύο χρόνια από την κυκλοφορία της προηγούμενης τους δουλειάς, του εξαιρετικού “From Parts Unknown”. Όμως, μετά από τις τέσσερις συνεχόμενες βραδιές ως κύριο όνομα, στη Λονδρέζικη Impericon Stage, στο Slam Dunk, είμαστε άφωνοι και αδημονούμε για έναν ακόμα σκληρό hardcore metal δίσκο. Κι αυτό ακριβώς θα λάβουμε στις 23 Σεπτεμβρίου, με τη μορφή της νέας τους δουλειάς με τίτλο “Low Teens”.

rammstein-1024x768
Rammstein
Ήταν ανέκαθεν ένα μεγάλο στοίχημα, ειδικά όταν ο κιθαρίστας Richard Kruspe ανακοίνωσε σε όλους στα τέλη του 2015 ότι μεσολαβούν τουλάχιστον δύο χρόνια μεταξύ της στιγμής που το συγκρότημα θα μπει στο στούντιο και της κυκλοφορίας ενός νέου τους δίσκου. Κι όμως, πήραμε μια ιδέα σχετικά με το νέο υλικού που ετοιμάζει το συγκρότημα κατά τις εμφανίσεις τους σε Ευρωπαϊκά φεστιβάλ, καθώς ξεκινούσαν τις συναυλίες τους με ένα καινούργιο κομμάτι το οποίο οι οπαδοί στο διαδίκτυο αποκαλούν “Ramm4”. Είναι η μόνη παρηγοριά που έχουμε για την ώρα, αφού το 2016 μάλλον θα περάσει χωρίς να υπάρξει κάποια νέα κυκλοφορία από τους Rammstein.

Tool
Έχει γίνει πλέον τετριμμένο, έτσι δεν είναι; Έχει συμπληρωθεί μια δεκαετία από τότε που οι Tool κυκλοφόρησαν το “10,000 Days” και είναι ακόμα άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσει η επόμενη τους δουλειά. Έχουν υπάρξει μυριάδες φήμες και αναιρέσεις αυτών τα περασμένα χρόνια, και εφόσον αφορούν τους Tool θα πρέπει κάποιος να τις εξετάσει ελαφρώς πιο προσεκτικά. Με τον frontman Maynard James Keenan να έχει δηλώσει το Μάρτιο ότι το συγκρότημα «απλά φαίνεται να έχει κολλήσει και να μην προχωράει», ο Buzz Osborne των Melvins είπε πρόσφατα ότι «Oι Tool δεν έχουν αρχίσει τις ηχογραφήσεις για το νέο υλικό ακόμα, αλλά ο Adam Jones, του είπε ότι το συντομότερο σε διάρκεια τραγούδι που δουλεύουν κρατά 12 λεπτά». Αν και ο Keenan είναι απασχολημένος με την περιοδεία που κάνει με το έτερο του project, τους Puscifer, ίσως τελικά ένας νέος δίσκος από τους Tool να μην απέχει τόσο πολύ από την υλοποίηση του.


rockoverdose.gr
Share this article :

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Comments

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. My Decibel - All Rights Reserved
Template Modify by Creating Website
Proudly powered by Blogger